Flammkuchen deeg
In tegenstelling tot pizzadeeg is flammkuchendeeg heerlijk dun en knapperig wanneer gebakken.
Zelf flammkuchen maken? Met dit heerlijke basisrecept heb je binnen no-time een aantal porties flammkuchen deeg die je of meteen kunt afbakken, of in de vriezer kunt bewaren en zo altijd verse flammkuchen kunt maken. Daarnaast kun je hem natuurlijk beleggen met wat je wilt! In dit recept laten we je de klassieke versie zien.
- Aantal porties: 4 flammkuchen
- Bereidingstijd: 10 min. + 1,5 uur rijzen + 10 min. bakken
- Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakpapier en mengkom
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot het deeg samenkomt. Kneed dit deeg daarna voor 10 minuten op de laagste stand van je mixer of met de hand. Dek vervolgens af met een vochtige, schone theedoek en laat 1,5 uur rijzen.
2. Als je deeg genoeg heeft gerezen, verdeel je het in 4 gelijke stukken. Ga je maar één flammkuchen maken? Verpak de andere deegballen dan goed en bewaar in de koeling (2 dagen) of vriezer (3 maanden).
3. Rol je deeg uit tot een plak van ongeveer 2-3 mm dik.
4. Beleg met je favoriete beleg. Tip: crème fraiche met rauwe spekjes, prei, halve ringetjes rode ui en zout. Bak in 10-15 minuten af in een voorverwarmde oven van 220 ˚C.
Opmerkingen (0)