Eiwitrijke en koolhydraatarme chocolademousse taart
Een smeuïg hapje chocolademousse met een no-bake Oreo achtige bodem, hoe heerlijk klinkt dat?
15 min. + 4 uur wachttijd
Een no-bake bodem met de smaken van een oreo en daarop een luchtige chocolademousse laag. Mocht je nou liever een andere smaak high protein pudding willen gebruiken, dan kan dat natuurlijk! Je hebt tegenwoordig verschillende smaken, wat dacht je van de hazelnootpudding of gewoon een simpele vanille pudding? Kortom, ook met dit recept kun je weer lekker variëren
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiden + 4 uur koelkast
- Keukenbenodigdheden: Mixer, mengkom, spatel, vierkante bakvorm 20 cm, magnetronbestendig bakje
Bereidingswijze
- Week de gelatineblaadjes voor minimaal 10 minuten in koud water.
- Maak de bodem door de roomboter te smelten en dit daarna te mengen met de overige ingredienten. Druk de bodem uit in de vierkante bakvorm en zet deze even in de koelkast.
- Mix de pudding met roomkaas romig op. Haal de gelatineblaadjes uit het water en leg deze in een hittebestendig bakje met 20 ml water, smelt dit in de magnetron. Schenk dit daarna in een klein straaltje bij de mouse en mix goed door. Spatel tot slot de chocolate chip door de mousse.
- Verdeel de mouse over de bodem en laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Opmerkingen (0)