Eiwitrijke carrotcake muffins
Ben jij ook zo'n fan van carrotcake? Dan zullen deze heerlijke eiwitrijke carrotcake cupcakes 100% bij jou in de smaak vallen! Inclusief lekkere topping!
10 min. + 20 min. oventijd
De smaak van carrotcake, een van de allerlekkerste als je het ons vraagt. In gezonde varianten, maar ook minder gezonde carrotcakes met dikke frostinglagen, oeeehlala! Gelukkig zijn deze muffins wel verantwoord!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 10 porties
- Keukenbenodigdheden: (siliconen) muffinvormpjes
Bereidingswijze
- Mix de kwark, samen met de rozijnen, dadels, eieren, banaan, kruiden & specerijen en de bakpoeder in een keukenmachine tot een gladde massa. Spatel hier de wortelrasp, de havermout, eiwitpoeder en walnoten doorheen.
- Verdeel het beslag in (siliconen)muffinvormpjes, stop ze voor 20 minuten in de oven op 200°C en doe de satéprikker-test om te checken of de binnenkant gaar is. Smakelijk!
- Zelf kun je er nog een topping aan toevoegen. Bij deze een simpele en verantwoorde topping van magere kwark, vanille eiwitpoeder en kaneel.
Liever naturel cupcakes bakken en zelf de smaak en toppings bedenken? Bekijk het basisrecept voor cupcakes.
Opmerkingen (4)
Gr Brenda
Vanille eiwitpoeder kan vervangen worden door een klein beetje vanille-extracten, vanillepoeder, etc. of zelfs helemaal weggelaten worden. Het zit in het recept voor iets betere voedingswaarden, maar zonder zijn ze ook heel lekker!
Laat maar weten als het gelukt is, vind ik leuk!
Vriendelijke groetjes,
Maureen van @fitfooodlover
Mvg Sonja