Eiwitrijke appelcake
Een heerlijke en verantwoorde appelcake. Hij is perfect om van te genieten bij de koffie of als eiwitrijke snack na het sporten!
20 min. + 50 min. baktijd
Ben je veel aan het sporten? Wil je wat meer eiwitten eten? Of wil je een verantwoorde snack voor bij de thee? Deze appelcake is dan zeker de moeite waard om te proberen!
- Aantal porties: 8 tot 10
- Bereidingstijd: 20 min. + 50 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: cakevorm, oven en bakspray, olie of bakpapier (of siliconen bakvorm)
Hoe maak je eiwitrijke appelcake?
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Schil de appel en snijd de appel in kleine stukjes.
- Mix de natte ingrediënten (appelmoes, yoghurt en eieren) door elkaar heen.
- Mix de droge ingrediënten (havermout, eiwitpoeder, (nep)suiker, bakpoeder, speculaaskruiden, vanillepoeder) door elkaar heen.
- Mix nu het natte mengsel door het droge mengsel en mix tot een glad beslag.
- Roer hier nu de appelstukjes doorheen.
- Schenk het beslag in de (siliconen/met bakpapier beklede/ingevette) cakevorm.
- Bak de cake voor ongeveer 45 minuten op 185 graden.
- Test met een satéprikker of de binnenkant gaar is.
- Laat de cake afkoelen. Smakelijk!
- Deze eiwitpoeder is ongezoet en naturel. Heb je eiwitpoeder met een smaakje? Laat dan wellicht de vanillepoeder en/of (nep)suiker achterwege. De appelmoes, appels en speculaaskruiden maken het ook al zoeter van smaak. Dan voorkom je dat de cake te zoet wordt.
Opmerkingen (0)