Dille soep
Dille soep, een maaltijdsoep die niet alleen lekker is maar ook gezond!
60 min.
Ben je een liefhebber van romige soepen met een zachte smaak? Dan is deze dille soep zeker het proberen waard.
- Aantal porties: 4 porties
- Bereidingstijd: 1 uur
- Keukenbenodigdheden: pan, maatbeker
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een pan samen met een hele gepelde ui, een laurierblad, bosuitjes en een bosje dille. Zet alles onder water, ongeveer een liter, zodat de aardappelen onder staan en laat ze samen koken tot de aardappelen bijna gaar zijn.
- Voeg vervolgens een liter sojamelk toe. Voeg de peterselie en een bosje dille toe. Snijd het tweede bosje dille fijn en voeg dit toe aan de soep. Breng nu alles aan de kook en voeg de bouillon toe.
- Meng twee eetlepels bloem met 200 ml water. Voeg het langzaam toe aan de soep en roer zodat deze mooi dikker wordt. Voeg op het einde azijn en zout naar smaak toe.
Opmerkingen (2)
Bedankt voor je berichtje.
We hebben het inderdaad aangepast, het moest 2 el bloem zijn.