Crunchy, gezonde granola met gedroogde abrikozenstukjes
Ik was nooit dol op granola, tot ik bij de Yoghurt Barn ging werken. Daar ontdekte ik dat gevulde yoghurtjes toch wel heel veel lekkerder zijn dan die kale bakken kwark die ik altijd at! Het is dan wel lager in calorieën, het is een stuk minder lekker.
Nu maak ik echt een feestje van mijn yoghurt en deze granola maakt er een éxtra groot feest van. Crunchy, gezond en vol van smaak. Gewoon super lekker! En gezond.
Het lijkt alsof er best veel zoetigheid in zit, maar trust me: dit is een flinke portie en dan mag er best wat zoetigheid in. Als jij niet zo’n zoetekauw bent, kun je het natuurlijk minderen. Ik ben dol op zoet!
En omdat de granola lekker zoet is hoef je niet ook nog extra honing in je yoghurt te doen dus ik zeg win-win.
Ik heb gekozen voor een mix van pecan- en hazelnoten, met gedroogde abrikozen als fruit.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier.
- Hak het gedroogde fruit, kies zelf of je kleine stukjes wilt of liever voor grovere stukken gaat. Ook de noten hak je grof.
- Mix alle droge ingrediënten door elkaar en voeg daarna ook de natte ingrediënten toe. Lekker plakkerig!
- Verdeel de massa over de bakplaat en druk goed aan. Het moet echt een plak worden, verdeel het dus niet ruim over de plaat. Maak niet een te dikke laag, bak dan liever in twee keer.
Bak de granola in 21 minuten af tot het lekker goudkleurig is en laat dan volledig afkoelen! Dan wordt het pas echt krokant.
Als het volledig afgekoeld is kun je de granola in stukken breken en in je weckpot bewaren. Enjoy!
Opmerkingen (0)