Crumble appeltaart
Een verjaardag op komst of gewoon zin om de keuken in te gaan? Deze crumble appeltaart is zeker een aanrader.
60 min.
Appeltaart is altijd een goed idee. Zeker in de herfstperiode is een stukje appeltaart met slagroom bij de thee toch het lekkerste wat er is! Met dit recept ga je aan de slag met een crumble appeltaart.
- Aantal porties: 19 stukjes
- Bereidingswijze: 1 uur
- Keukenbenodigdheden: 3 kommetjes, cakevorm 35 x 25 cm, bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en beboter een cakevorm van 35 x 25 cm of bekleed deze met bakpapier.
- Meng de gehakte appels met het citroensap in een middelgrote kom. Meng in een middelgrote kom de 2 kopjes bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout. Klop de boter romig op. Voeg beide suikers toe en klop tot het licht en luchtig is, ongeveer 4 minuten, terwijl je de zijkanten van de kom een paar keer schraapt terwijl je mengt.
- Voeg het ei en de vanille toe en mix tot alles gemengd is.
- Voeg de helft van de droge ingrediënten toe en meng tot het net gemengd is. Voeg de helft van de zure room toe en meng. Voeg de resterende bloem toe, meng en dan de resterende zure room. Meng tot een gladde massa.
- Spatel voorzichtig de in blokjes gesneden appels erdoor en zorg ervoor dat je niet te veel mengt. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en verdeel het gelijkmatig naar alle randen.
- Meng in een middelgrote kom de bloem, beide suikers en kaneel. Voeg de gekoelde boter toe en meng met een deegsnijder of twee vorken tot een grove maaltijd ontstaat.
- Strooi het kruimeldeeg over de taart.
- Bak ongeveer 50 minuten tot ze licht goudbruin zijn en een tandenstoker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Koel voor het serveren.
Opmerkingen (0)