Citroen pistache cannoli
Waan je thuis heel even in Italië met cannoli
20 min.
Een typisch Italiaanse dessert: Cannoli. Een heerlijk gerold koekje dat gevuld wordt met ricotta. Deze variant hebben we gemaakt met pistache en citroen.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Keukenbenodigdheden: wafelijzer, spatel, mengkom, spuitzak, snijplank
Bereidingswijze
- Verwarm de wafelijzer voor.
- Meng alle ingrediënten voor de rolletjes met elkaar door middel van een spatel in een mengkom.
- Laat het beslag voor 2 minuten staan voordat je de rolletjes gaat maken.
- Schep met een lepel een bolletje in het midden van je wafelijzer.
- Haal deze eraf als hij mooi goudbruin gekleurd is.
- Leg de wafel op een snijplank en wacht paar seconden
- Voordat je hem met je handen gaat oprollen. Leg het rolletje aan de kant en ga net zo lang door tot je alle rolletjes gemaakt hebt.
- Klop de ingrediënten voor de vulling romig op. Schep in een spuitzak en vul de rolletjes.
- Dip de uiteinden van de rolletjes in de pistache nootjes en ze zijn klaar om te serveren.
- Tips: Als je de rolletjes nog niet vult, zijn ze langer houdbaar.
- In een afgesloten trommel buiten de koelkast. De vulling kun je los in de spuitzak bewaren zodat je ze de volgende dag nog vers kunt vullen.
Opmerkingen (0)