Citroen-maanzaad cake
Een overheerlijke frisse citroenmaanzaadcake. Gemakkelijk te maken waarbij je alle ingrediënten bij elkaar mixt. De cake is afgetopt met een lemoncurd die eerder op ons blog verschenen is.
20 min. + 30 min. baktijd
Een tijd terug at ik in een wegrestaurant een stukje citroen cake met lemoncurd. Eentje bomvol suiker uiteraard en dit gaf me meteen de inspiratie hier een suikervrije versie van te maken. Zo maakte ik deze koolhydraatarme citroen-maanzaad cake gemaakt met biologische amandelmeel van De Notenshop met nog geen 4 gram koolhydraten per 100gr! Zo past deze perfect in een koolhydraatarm eetpatroon en kun je toch genieten van een heerlijk stukje cake. Het recept van de lemoncurd vind je ook hier terug op de site. Zo maak je van deze twee recepten een geweldige lekkere cake!
- Aantal porties: Voor 12 plakjes cake.
- Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten baktijd.
- Keukenbenodigdheden: Rasp, oven, tulband bakvorm en een handmixer.
Bereidingswijze
- Rasp het geel van de citroen af en meng deze met de sap van de citroen en de maanzaad in een kommetje.
- Meng in en andere kom de amandelmeel met de kokosmeel, bakpoeder en whey.
- Mix de boter, roomkaas, stevia vanille, vanille stokje en snufje zout met een handmixer mooi luchtig.
- Voeg een voor een de eieren eraan toe en mix deze door het beslag.
- Voeg aan het beslag de amandelmeel mengsel toe en 3 delen en mix deze op een lage stand door het beslag tot je een mooi beslag hebt.
- Tot slot voeg je de citroen met maanzaad eraan toe en roer je dit voorzichtig met een spatel door het beslag.
- Bak deze af in een voorverwarmde hetelucht oven van 170° (controleer deze altijd eerst met een satéprikker of de cake gaar is, iedere oven is anders)
- Laat de cake afkoelen en werk deze af met lemoncurd en strooi er nog een beetje maanzaad over.
Opmerkingen (0)