Citroen kwarktaart
Deze friszure citroen kwarktaart is perfect voor de zonnige lente- en zomerdagen! Gezoet met erythritol en eiwitrijk dankzij de kwark en eiwitpoeder.
20 min. + 25 min. oventijd
Ben jij ook gek op de zon? Bij de zon hoort een heerlijk stukje frisse taart! Met deze citroen kwarktaart kun je snel en makkelijk genieten van een heerlijk fris stukje taart. De taart bodem is snel te maken, en voor de verandering heb ik gekozen om er ook gemalen pecannoten doorheen te doen. Citroen en pecannoten is een fijne combinatie! Dit friszure taartje is ook lekker als dessert.
- Aantal porties: 10-12 puntjes
- Bereidingstijd: 20 min. + 25-30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: weegschaal, bakpapier, mixer, mengkom en springvorm (20 cm ø)
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175 graden hete lucht.
- Alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar mengen.
- Springvorm bekleden met bakpapier. Deeg op bodem aandrukken.
- Bodem bakken voor ca 20 minuten. Daarna buiten oven laten afkoelen.
- Gelatine weken in koud water voor minimaal 10 minuten.
- Voeg vervolgens de kwark, slagroom, erythritol, rasp van citroen en sap van citroen mixen. Daarna de gelatine in 40 ml water laten smelten in de magnetron. Goed doorroeren en vervolgens in klein straaltje, al roerend toevoegen aan de kwark mengsel.
- Schep de citroen kwark op de bodem en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
- Daarna afmaken met een topping naar wens of gewoon lekker zo genieten van je kwarktaart.
Opmerkingen (2)