Cinnamon rolls met pecannoten
Cinnamon rolls zijn op élk moment van de dag lekker: lekker bij het ontbijt, als tussendoortje of als lunch. Lekker zacht en ontzettend smaakvol.
20 min. + 1,5 uur rijzen + 30 min. baktijd
Deze broodjes zijn geïnspireerd op de Zweedse Kanelbulle in combinatie met de Amerikaanse cinnamon rolls. De broodjes zijn lekkere fluffy en smaakvol door de kaneel, kardemom en pecannoten. Serveer bij de koffie of als toetje!
- Aantal porties: 15
- Bereidingstijd: 20 min. + 1,5 uur rijzen + 30 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: grote mengkom, twee kleinere mengkommen, keukenmachine met deeghaak en bakblik
Bereidingswijze
- Los de gist op in het warme water en zet dit 5 minuten apart. Verwarm de plantaardige boter en melk in een pannetje tot de boter is gesmolten.
- Meng de kokosbloesemsuiker, melk met gesmolten boter en zout in een grote kom. Meng er de helft van de tarwebloem doorheen, gevolgd door het gistmengsel en hierna de overige tarwebloem.
- Bestuif je werkblad met bloem en kneed hierop het deeg 10 minuten tot het glad en elastisch is. Of gebruik eventueel een keukenmachine met deeghaken als je deze hebt.
- Vet een kom in met wat olie, vorm het deeg tot een bal en leg het deeg in de kom. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het 1 uur rijzen. Het deeg moet zich ongeveer verdubbelen in grootte.
- Bestuif het werkblad opnieuw met bloem. Kneed het deeg nog even door en rol het deeg uit in een vlak van ongeveer 25 x 35 centimeter.
- Voor de vulling meng je de kokosbloesemsuiker met kaneel en kardemom. Bestrijk het vlak deeg met de gesmolten boter en strooi het kaneelmengsel eroverheen. Hak de pecannoten fijn en verdeel deze over het kaneelmengsel. Rol het deeg vanaf de lange kant op en snijd de rol in 15 gelijke stukken.
- Leg de cinnamon rolls plat in een bakblik. Dek het opnieuw af met een natte theedoek en laat 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.
- Bak de cinnamon rolls in 30 minuten gaar en goudbruin. Meng ondertussen voor het glazuur de poedersuiker, met vanille extract en plantaardige melk in een kommetje.
- Laat de cinnamon rolls afkoelen in het blik. Lepel het glazuur over de cinnamon rolls en geniet!
Opmerkingen (2)
Bij .3 in het recept schrijf je... met bloed..
Dat klinkt anders dan met bloem.. wat je wellicht bedoelde 😉
Dank voor het recept.
Groet
Laurent
Goed gezien van je! We bedoelde inderdaad bloem... Het is gelijk aangepast.
Bedankt voor je berichtje.
Groetjes,
De Notenshop