Cinnamon rolls
Het is even een karweitje, maar dan heb je wel heerlijk verse kaneelbroodjes op je ontbijttafel staan! Dit recept is ook gemakkelijk een dag van tevoren te maken. Laat je klaargemaakte kaneelbroodjes ongebakken in de koelkast staan tot je klaar bent om ze af te bakken. Zo heb je vroeg in de ochtend al heerlijk zelfgemaakte cinnamon rolls.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 40 min. + 1,5 uur rijzen
- Keukenbenodigdheden: oven, ovenschaal, kommetje, mixer en spatel
Bereidingswijze
1. Maak een thazong, dit doe je door de melk en bloem te mengen en op een middelhoog vuur op te warmen tot een dikke kleverige pap. Ongeveer 3 minuten.
2. Voeg alle thazong in een mengkom en voeg de melk toe. Roer dit goed door zodat de thazong wat afkoelt.
3. Voeg de bloem, gist, suiker, ei en het zout toe. Let erop dat het zout de gist niet aanraakt, dit doodt de gist waardoor je deeg niet zal rijzen.
4. Zet de deeghaak op je standmixer en mix het geheel voor 15 minuten op middelhoge stand. Het deeg moet zich lostrekken van de zijkanten van de kom. Is het na 12 minuten nog te kleverig, voeg dan langzaam 1 theelepel bloem toe tot het een mooi glad deeg is. Houdt alleen wel in gedachten dat het een kleverig deeg hoort te zijn.
5. Voeg de boter toe en mix voor 5 minuten of tot de boter volledig opgenomen is.
6. Dump je deeg op een bebloemde werkbank en vorm in een grote bal. Leg deze afgedekt in een licht ingevette kom en laat in een warme plek rijzen tot verdubbeld in grootte, ongeveer 1,5 uur.
7. Maak ondertussen je vulling.
8. Meng alle vulling ingrediënten samen.
9. Rol je deeg aan de korte zijde strak op.
10. Snijd je rol deeg met een broodmes in 8-10 gelijke stukken en verdeel deze in een bakvorm.
11. Dek dit vervolgens af en laat zo’n 45-55 minuten rijzen. Bak vervolgens zo’n 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ˚C.
Opmerkingen (0)