Chocolate Peanut Butter Cookies
Als je van pindakaas en chocolade houdt, is dit het perfecte koekje! Deze koekjes zitten boordevol smaak en smelten in je mond. De koekjes zijn glutenvrij (als je boekweitmeel gebruikt), lactosevrij en ei vrij.
10 min. + 15 min. oventijd
Wees voorzichtig met het kiezen van de pindakaas. Gebruik bij voorkeur de "vloeibare" versie voor een zachter resultaat. Persoonlijk gebruik ik mijn zelfgemaakte pindakaas. Ik mix het iets langer om een gladde en vloeibare textuur te krijgen die gemakkelijk van de lepel vloeit.
- Aantal porties: Ongeveer 10 koekjes
- Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, houten lepel, bakpapier en een bakplaat
- Voedingswaarden per portie: 175 kcal, 22g koolhydraten, 4g eiwit, 4g vet, 5g verzadigd vet, 2g vezels, 9g suiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng de bloem, kokossuiker, cacaopoeder, bakpoeder en snufje zout tot er geen klontjes meer zijn
- Haal eventueel het mengsel door een zeef om het makkelijker te maken
- Voeg de pindakaas, plantaardige melk en gesmolten kokosolie toe en meng met je handen tot je een gelijkmatig deeg is
- Voeg de chocolade druppels toe en vorm gelijke balletjes met het deeg
- Spreid de balletjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat in een koekjesvorm. Zorg ervoor dat er minstens 2 tot 3 cm tussen elk koekje zit, want ze zullen nog lichtjes verspreiden
- Bak gedurende 10 tot 12 minuten. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat. Laat de koekjes afkoelen tot kamertempratuur
- Bewaar ze (indien mogelijk) tot 5 dagen in een luchtdichte verpakking of tot 1 maand in de vriezer
- Genieten maar!
Opmerkingen (0)