Chocolademuffins
Een lekkere muffin waar je zo je tanden inzet, hmm!
10 min. + 30 min. oventijd
En dan vooral als ze nog een beetje warm zijn; ik word daar heel blij van. Deze variant met chocodruppels én chocopasta is om te smullen. Ook heel lekker in combinatie met een bolletje (vanille) ijs.
- Aantal porties: 10-12 muffins
- Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 30 minuten oventijd
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine (of een kom om het in te mengen), oven, bakvorm voor 12 muffins en evt muffinvormpjes.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een muffinvorm met muffinvormpjes of vet goed in.
- Doe alle ingrediënten (behalve de chocoladedruppels en chocopasta) in een keukenmachine en meng tot een egaal beslag. Geen keukenmachine? Prak de bananen goed, snijd de dadels fijn en meng alles door elkaar. Houd je van zoet? Voeg dan ook wat zoetstof toe.
- Voeg op het laatst de chocoladedruppels toe en roer goed door elkaar. Je kunt er evt. wat achterhouden, zodat je de bovenkant nog kunt aftoppen.
- Giet het beslag in de vormpjes en voeg aan elke muffin een tl chocopasta toe. Druk iets naar beneden en zorg dat het weer bedekt is met beslag. Strooi evt. nog wat chocoladedruppels over de muffins.
- Bak de muffins 30 minuten in het midden van de oven. Houd tussentijds in de gaten en verleng/verkort waar nodig. Controleer met een satéprikker of de muffin gaar is.
- Laat een beetje afkoelen en smullen maar! Vers zijn ze echt het allerlekkerst. Liever toch bewaren? Bewaar ze voor 2-3 dagen in een luchtdichte bak.
Opmerkingen (0)