Glutenvrije chocolade snack
Mis jij tijdens je glutenvrije dieet ook wel eens een lekkere Twix? Probeer dit recept dan eens!
10 min. + 15 min. oventijd
Een glutenvrije koekbodem met daarop een heerlijke karamelachtige vulling van dadels en pinda’s met daar weer op een laag chocolade. Klinkt goed he?!
Deze snack is een gezondere variant van de standaard Twix of Snicker. Het is een recept met iets meer ingrediënten en stappen maar zeker de moeite waard. Een brosse en zoete koek met daarop een heerlijke smaakexplosie van dadels en pinda’s. Dan omhul je de hele koek met pure chocolade en kan het genieten beginnen!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Kneed alle ingrediënten samen tot een plakkerig deeg. Als je deeg te plakkerig is voeg dan nog iets meer havermeel toe. Druk je deeg in de springvorm, dit gaat het makkelijkste met een natte lepel.
- Bak je bodem voor 12 minuten af in de oven en laat volledig afkoelen buiten de oven voordat je verder gaat.
- Ontpit de dadels en week ze indien nodig in warm water voor een minuut of 10.
- Doe de dadels, pindakaas, zout, vanille en het water in een steelpan en verwarm. Roer ondertussen goed en stop met koken wanneer je dadels helemaal stuk zijn en je een smeerbare vulling heb.
- Verdeel de vulling over de afgekoelde koekbodem en strooi de gehakte pinda’s over de vulling.
- Zet je koek met vulling in de vriezer en ga pas verder als je dadel laag helemaal hard is.
- Smelt de chocolade au bain-marie en snijd de koek in blokken zo groot als jij ze wilt.
- Haal ze door de chocolade en laat uitharden.
- Bewaar deze snack in de koelkast en geniet ervan!
Opmerkingen (1)