Chocolade scones
Tijd voor een uitgebreid ontbijt of een feestelijke brunch? Met dit recept zet je sowieso een favorietje op tafel!
15 min. + 15 min baktijd
Zalig bij het Paasontbijt, niet te missen bij een high-tea of gewoon omdat je zin hebt om iets lekkers te bakken (met of zonder kinderen): scones zijn altijd goed! En scones met chocolate chips erin al helemaal.
Scones zijn vers en nog een beetje warm het allerlekkerst. En in vergelijking met andere baksels staan ze vrij snel op tafel. Wil je ze toch graag voorbereiden? Bak de scones dan de eerste keer iets minder lang en bak ze op het moment zelf nog een minuut of vijf af in een warme oven. Dat wordt genieten!
- Aantal porties: 8 grote of 12 kleine scones
- Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: garde, bakpapier, bakplaat en bakkwastje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220º C (hetelucht). Meng bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom met een garde of vork door elkaar.
- Doe de koude boter in blokjes erbij en wrijf tussen je handen tot fijne kruimels. Voeg de karnemelk toe en kneed met de hand zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg.
- Vorm het deeg met je handen tot een ronde plak van 2-3 cm dikte. Snij de cirkel in 8 punten (of maak twee kleinere cirkels en snij die elk in 6 punten voor mini scones).
- Leg de scones met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met karnemelk.
Bak de scones in ongeveer 15 minuten goudbruin. Serveer lauwwarm met roomboter en jam. Onze favoriete combi met deze chocolade scones is sinaasappel-, frambozen- of abrikozenjam!
Opmerkingen (0)