Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Chocolade crinkle cookies

0
(0)
Kun jij ook nooit kiezen tussen een krokant buiteneinde of een fudgy stuk uit het midden? Met deze koeken hoef je niet te kiezen!
10 min. + 1 uur koelen + 10 min. baktijd
Chocolade crinkle cookies

Deze koeken zijn het beste van beide in de brownie wereld. Een krokant exterieur, intense chocoladesmaak en een enorme fudgy binnenkant. Te lekker om vanaf te blijven.

  • Porties: 12-15
  • Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 1 uur koelen + 10 minuten bakken.
  • Keukenbenodigdheden: Steelpan, bakplaats met bakpapier, oven, grote kom, spatel en koelkast.

Bereidingswijze

  1. In een steelpan, smelt je boter & chocolade tot een egale massa. Voeg de espresso poeder toe, zet apart en laat het kort afkoelen.
  2. Klop de basterdsuiker & vanille samen, voeg je chocolademengsel toe en mix tot een geheel. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg de volgende pas toe wanneer de eerste volledig is opgenomen. Mix nu nog voor 2 minuten op een hoge stand. Dit zal ervoor zorgen dat je een goede ‘crinkle’ of die heerlijk knapperige scheuren in je koekje krijgt!
  3. Zeef je cacao, bloem & zout en vouw dit rustig door je chocolade mengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
  4. Verwarm je oven voor op 180 graden C.
  5. Pak 2 kleine kommen, 1 voor de poedersuiker en 1 voor de kristalsuiker. Haal je beslag uit de koelkast en vorm in ballen van ongeveer 1-1,5el grootte. Rol de ballen eerst door de kristalsuiker en daarna genereus door de poedersuiker.
  6. Plaats de deegballen op een met bakpapier bekleedde bakplaat, laat genoeg ruimte tussen de ballen omdat ze wat spreiden tijdens het bakken.
  7. Bak voor 10 minuten, tot de scheuren zichtbaar zijn maar de koekjes nog zacht zijn wanneer je ze aanraakt.
  8. Als het je lukt, laat ze minstens 10 minuten afkoelen voor je aanvalt. That’s it!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Koekjes recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Cacaopoeder, Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Chocolade Druppels Puur 54,5%
Chocolade Druppels Puur 54,5%
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 5,99

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Chocolade Druppels Puur 54,5%
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,99
 11,98/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
10,95
 10,95/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
95,95
 9,60/kg
Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,09

Niet op voorraad
Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,09
 2,09/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
39,95
 1,60/kg