Chocolade crinkle cookies
Kun jij ook nooit kiezen tussen een krokant buiteneinde of een fudgy stuk uit het midden? Met deze koeken hoef je niet te kiezen!
10 min. + 1 uur koelen + 10 min. baktijd
Deze koeken zijn het beste van beide in de brownie wereld. Een krokant exterieur, intense chocoladesmaak en een enorme fudgy binnenkant. Te lekker om vanaf te blijven.
- Porties: 12-15
- Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 1 uur koelen + 10 minuten bakken.
- Keukenbenodigdheden: Steelpan, bakplaats met bakpapier, oven, grote kom, spatel en koelkast.
Bereidingswijze
- In een steelpan, smelt je boter & chocolade tot een egale massa. Voeg de espresso poeder toe, zet apart en laat het kort afkoelen.
- Klop de basterdsuiker & vanille samen, voeg je chocolademengsel toe en mix tot een geheel. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg de volgende pas toe wanneer de eerste volledig is opgenomen. Mix nu nog voor 2 minuten op een hoge stand. Dit zal ervoor zorgen dat je een goede ‘crinkle’ of die heerlijk knapperige scheuren in je koekje krijgt!
- Zeef je cacao, bloem & zout en vouw dit rustig door je chocolade mengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
- Verwarm je oven voor op 180 graden C.
- Pak 2 kleine kommen, 1 voor de poedersuiker en 1 voor de kristalsuiker. Haal je beslag uit de koelkast en vorm in ballen van ongeveer 1-1,5el grootte. Rol de ballen eerst door de kristalsuiker en daarna genereus door de poedersuiker.
- Plaats de deegballen op een met bakpapier bekleedde bakplaat, laat genoeg ruimte tussen de ballen omdat ze wat spreiden tijdens het bakken.
- Bak voor 10 minuten, tot de scheuren zichtbaar zijn maar de koekjes nog zacht zijn wanneer je ze aanraakt.
- Als het je lukt, laat ze minstens 10 minuten afkoelen voor je aanvalt. That’s it!
Opmerkingen (0)