Chocolade courgette cake met pinda's
Makkelijke chocolade courgette cake met pinda’s. Dit is een heerlijke smeuïge cake met lekker veel chocolade. De courgette die in dit recept zit proef je helemaal niet!
10 min. + 45 min. oventijd
Makkelijke chocolade courgette cake met pinda’s. Dit is een heerlijke smeuïge cake met lekker veel chocolade. De courgette die in dit recept zit proef je helemaal niet!
Doordat je pinda’s, dadels en chocolade door het beslag heen roert heeft de cake een lekkere structuur, veel smaak en een goeie bite. De cake is makkelijk te maken, snel klaar en goed in te vriezen. Lekker als ontbijt of neem een dikke plak als tussendoortje!
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 10 min. + 45 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: cakeblik, bakpapier, snijplank, mes, mengkom en spatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier
- Rasp de courgette en snijd de dadels in stukjes
- Meng de courgette met de kwark, melk en de eieren, spatel hier de meel, cacaopoeder, suiker, bakpoeder, kaneel en zout doorheen totdat je geen klontjes meer hebt
- Schep als laatste de dadel stukjes, pinda's en chocolade door je beslag heen
- Voor een extra luchtige cake kan je nu 1 tl making soda oplossen met 1 el appelazijn en dit door het beslag heen roeren
- Schep je beslag in het cakeblik en bak voor 45 minuten in de oven
- Laat goed afkoelen voordat je de cake aansnijdt
Opmerkingen (2)
Is het dan 200graam havermeel in totaal? Of 300..heb nu het laatste gedaan en heb wel wat water nodig om het door te spoelen 😄😄