Chocolade chia pudding met banaan
Een voedzaam ontbijt dat je de avond van tevoren kan voorbereiden en ’s ochtends alleen nog maar uit de koelkast hoeft te pakken is echt ideaal als je ’s ochtends niet veel tijd hebt!
5 min. + 3 uur wachttijd
Chiazaad bevat veel eiwitten, aminozuren, goede vetten en vezels en is rijk aan vitamines en mineralen waaronder calcium, zink en ijzer! Je kunt er eindeloos mee variëren en met dit recept laat ik je zien hoe je een chocolade variant maakt.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 5 min. + nacht in de koelkast.
- Keukenbenodigdheden: Garde, bakje met deksel of folie,
Bereidingswijze
- Meng in een bakje de melk met het cacaopoeder, agave siroop en de kaneel. Met een garde gaat dit het makkelijkste omdat het cacaopoeder dan beter mengt.
- Voeg 3 eetlepels chiazaad toe aan de melk, roer alles goed door elkaar en laat 10 minuten staan.
- Na 10 minuten roer je nog een keer goed, dek het bakje vervolgens af en laat dit dan een hele nacht in de koelkast staan.
- ’s Ochtends hak je wat hazelnoten grof en snijd je de banaan in plakjes (bewaar een halve banaan in plakjes voor bovenop).
- Vul glaasjes met een laag chiapudding, daar wat hazelnoten en plakjes banaan overheen, een laag yoghurt en vervolgens de toppings!
Opmerkingen (0)