Chocolade bananenbrood
Bananenbrood is áltijd goed, zeker in combinatie met chocolade! Lekker als tussendoortje of als ontbijt. Gevuld met noten en fruit voor een extra bite.
10 min. + 35 min. oventijd
Bananenbrood blijft een heerlijk tussendoortje! Er zijn zoveel verschillende soorten die je kunt maken. Ik maakte deze chocolade variant gevuld met een fruit & noten mix. Je kan dit goed gevulde brood zelfs als ontbijt eten. Beleg het eens met wat pindakaas en verse aardbeien zoals op de foto. Genieten! Snel aan de slag dus.
- Aantal porties: 8-10
- Bereidingstijd: 10 min. + 35 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: bakblik van 21 cm, bakpapier, mengkom en spatel
Bereidingswijze
- Meng het havermeel en amandelmeel door elkaar en prak de bananen fijn met een vork. Verwarm ondertussen de oven vorm op 175 graden ˚C en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Meng het meelmengsel met de eieren, de geprakte bananen en de agave siroop.
- Meng de baking soda met een scheutje citroensap en giet dit door het beslag. Spatel door elkaar.
- Voeg de fruit en noten mix toe aan het beslag, spatel goed door elkaar en giet het beslag in het bakblik.
- Bak de cake in 35 minuten goudbruin.
- Laat de cake goed afkoelen op een rooster en snijd in plakken.
Opmerkingen (0)