Choco haverrepen
Deze repen zijn perfect als tussendoortje of om mee te nemen!
15 min.
Vandaag hebben we Choco haverrepen gemaakt. Heel eenvoudig en toch lekker en gezond! Probeer ze ook eens te maken, ze zijn echt heerlijk...
- Aantal porties: 6
- Bereidingstijd: 10 min. + 2 uur afkoelen
- Keukenbenodigdheden: Pannetje, kom, bakpapier, bakplaat, mes
Bereidingswijze
- Zet een pan met een laagje water op het vuur. Zet hier een kom in en smelt hierin de pindakaas, honing, chocolade en kokosolie. Die is de au bain-marie methode.
- Zodra alles gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de havermout, kokosrasp, rozijnen, fijn gehakte walnoten en vanille toe. Meng dit goed, zodat er een gelijkmatig mengsel ontstaat.
- Bekleed de ovenschaal met bakpapier, dit zorgt ervoor dat de repen er straks makkelijker uit te halen zijn. Verdeel het mengsel in een ovenschaal. Plaats de schaal in de koelkast, totdat het mengsel hard is.
- Haal het grote choco-havermout blok uit de schaal en snijd in repen.
Bonus! De repen zijn ook heel goed in de vriezer te bewaren.
Opmerkingen (0)