Chiapudding met vijgen
Wie wil er nou niet wakker worden terwijl je ontbijt al op je staat te wachten? Maak deze overheelijke chiapudding de avond van te voren in enkele minuten klaar, dan kun je in ’s ochtends meteen aanvallen!
5 min. + 3 uur wachttijd
We zitten momenteel midden in het vijgenseizoen. Ga daarom zeker even op zoek naar lekkere verse vijgen, op bijvoorbeeld de markt. Met verse vijgen kun je namelijk een gezond ontbijtje maken, zoals deze lekkere en gezonde chiapudding vol vezels.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 5 min. + 3 uur wachttijd.
- Keukenbenodigdheden: Een groot glas en een kom.
Bereidingswijze
- Meng het chiazaad, de amandelmelk, het vruchtvlees van 1 vijg en het vanillepoeder door elkaar. Roer na enkele minuten opnieuw goed door en zet dan voor minimaal 3 uur (bij voorkeur 's nachts) in de koelkast.
- Snijd in de ochtend één vijg in plakken en de andere in parten.
- Druk de vijgenplakjes tegen de zijkant van de twee glaasjes aan.
- Doe hierin de helft van de chiapudding.
- Verdeel hier de jam en yoghurt en de rest van de chiapudding over.
- Top af met de vijgenparten en wat granola.
Opmerkingen (0)