Carrot Cake plaatkoek
Trakteer je familie, vrienden of jezelf op deze heerlijke carrot cake plaatkoek. Deze zoete cake is heerlijk van smaak. Gebruik de wortel ook als topping om die mooie oranje kleur te laten zien.
15 min. + 30 min. oventijd
Carrot cake, wie is er geen fan van? Wortels in je baksels is in eerste instantie een leuke en lekkere manier om meer groente binnen te krijgen, maar wortels geven ook gelijk een zoetere smaak aan de gerechtjes. Bij deze een receptje voor een kleiner bakblik.
- Aantal porties: Voor 9 porties.
- Bereidingstijd: 15 minuten + 25-30 minuten baktijd.
- Keukenbenodigdheden: Mixer, bakblik (ongeveer 10x10cm), oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix eerst de natte ingrediënten door elkaar: yoghurt, eieren, eiwit en flavour drops.
- Mix vervolgens de droge ingrediënten door elkaar: wortelrasp, havermeel, kokosmeel, suiker(vervanger), kaneel en bakpoeder
- Mix nu de natte en droge mixen tot één beslag
- Vet het bakblik in
- Schep het beslag in het bakblik
- Zet het bakblik in de oven voor 25-30 minuten op 180 graden
- Laat het baksel afkoelen en haal de plaatkoek uit het bakblik
- Optioneel kun je de plaatkoek nog aftoppen. Hier is magere kwark gemixt met extra flavour drops en kaneel, en afgetopt met walnoten
- Snijd de koek in gewenst formaat
- Smakelijk!
Opmerkingen (0)