Burrata salade
Een heerlijke zomerse salade, perfect voor op of bij de barbecue!
20 min.
Zomer op je bord, dat is hoe we deze salade het beste kunnen omschrijven. Heerlijk romige burrata, zoete gegrilde nectarines met een licht pittige kruidige saus op een bedje van gemengde sla. Gril de nectarines in een grillpan of lekker buiten op de barbecue. Een handje geroosterde hazelnoten en wat verse basilicum maakt de salade helemaal af!
- Aantal porties: 1 salade
- Bereidingstijd: 20 min.
- Keukenbenodigdheden: Bakkwastjes, grillpan of barbecue, satéprikkers (optioneel), tang, oven of koekenpan
Bereidingswijze
- Rooster de hazelnoten in een hete koekenpan of oven zonder olie goudbruin.
- Snij de nectarines in partjes, bestrijk ze met een dun laagje olie en rooster ze op de barbecue of in een grillpan tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan. Bestrijk de partjes gegrilde nectarine met 1-2 el smoky peach whiskey sauce.
- Schik de salade op een schaal. Scheur de burrata in stukken en verdeel dit over de salade. Verdeel de hazelnoten en nectarine over de salade en maak af met de rest van de smoky peach whiskey sauce en verse basilicum. Laat de zomer maar komen!
Tip: Rijg de partjes eerst aan twee satéprikkers als je de nectarines op de BBQ klaarmaakt. Zo kun je de partjes allemaal tegelijk omkeren. Week de satéprikkers van tevoren een half uurtje in water om te voorkomen dat ze verbranden.
Opmerkingen (0)