Bundt cake
Is het geen plaatje deze Bundt cake, heerlijk om te maken op een rustige zondagmorgen zodat iedereen mee kan genieten.
10 min. + 90 min. oventijd
Een Bundt cake is vernoemd naar de vorm waarin hij gebakken wordt. Het is eigenlijk een soort tulband maar dan met een luxe naam. Versier de cake met vers fruit of met een heerlijke chocolade drip. Genieten maar!
- Aantal porties: 15 plakken.
- Bereidingstijd: 10 minuten + 90 minuten bakken.
- Keukenbenodigdheden: 1 bundtcake vorm, een kom en een handmixer.
Bereidingswijze
- Meng de droge ingrediënten (behalve cacao) bij elkaar.
- Meng daarna de natte ingrediënten tot een gladde massa en voeg dit toe aan de droge gemixte ingrediënten. Let op: meng dit goed tot een geheel.
- Doe de helft van het deeg in een vorm die is afgeveegd met kokosolie en bestrooid met bloem.
- Meng de cacao met de rest van het deeg en voeg toe aan de bovenkant van het deeg.
- Bak op 170°C ongeveer een uur tot anderhalf uur tot de cake klaar is!
Tip: Om te kijken of de cake binnen een uur klaar is, prik met een satéprikker in de cake om te kijken of het beslag niet afgeeft.
Opmerkingen (0)