Brownie cake pops
Eindig jij ook regelmatig met een cake die net iets te kort of te lang in de oven is geweest? Deze cake pops zijn de uitkomst! Lekker als kleine snack of leuk als traktatie.
90 min.
Als ik ergens een hekel aan heb is het eten weggooien. Bij het testen van bak recepten heb je vaak wat meer pogingen nodig om een recept perfect te krijgen. In plaats van mislukte pogingen weg te gooien maak ik er voortaan heerlijke cake pops van.
Dit is een standaard recept wat je kan gebruiken maar je kan deze leuke cake pops met iedere cake maken. Verkruimel de cake, rol het in balletjes, dip het in chocolade en je hebt deze heerlijke snack of traktatie. Is je cake wat aan de droge kant voeg dan bijvoorbeeld een eetlepel chocolade-, dadelpasta of pindakaas toe om het extra sticky te maken.
- Aantal porties: 24
- Bereidingstijd: 1,5 uur
- Keukenbenodigdheden: Weegschaal, mengkom, cakevorm, handmixer, maatbeker, prikkers of lolly stokjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maak nu de brownie, smelt eerst 120 gram chocolade druppels met 150 gram boter in een schaal in de magnetron (of au-bain-marie). Roer dit tot een egaal geheel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Weeg vervolgens de bloem en cacao af en doe samen 1/4 theelepel zout in een kom. Roer dit goed door elkaar.
- Mix dan met de handmixer 3 eieren, 200 gram suiker en 1 theelepel vanille extract door elkaar. Doe dit op de hoogste stand voor ongeveer 2 a 3 minuten.
- Meng met een spatel de smolten chocolade door het natte mengsel en doe vervolgens hetzelfde met de droge ingredienten. Meng alles goed door elkaar zodat er geen klontjes meer zijn. Roer als laatste 80 gram chocolade druppels door het mengsel.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het brownie mengsel hierin. Bak de brownie voor 25 a 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de brownie afkoelen en verkruimel de brownie. Rol vervolgens tot balletjes van de gewenste grootte. Is het mengsel niet sticky genoeg voeg dan een eetlepel chocoladepasta toe aan het mengsel.
- Smelt nu de overige chocolade druppels au-bain-maire. Dip de stokjes in 1 cm in het mengsel en steek deze dan in de brownie balletjes. Dit zorgt ervoor dat de stokjes goed blijven zitten. Zet dit in de koelkast voor 15 minuten. Laat de chocolade op laag vuur staan zodat deze niet hard wordt.
- Haal de cakepops uit de koelkast en dip ze in de gesmolten chocolade. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje om de chocolade hard te laten worden. Versier de cakepops als de chocolade gesmolten is met chocolade rasp of laat je creativiteit de vrije loop.
Opmerkingen (0)