Brownie bliss balls met frambozencurd
Met dit 2 in 1 recept maak je geweldig lekkere brownie bliss balls! Om het nog wat extra’s te geven heb ik ze gevuld met een heerlijke zoete frambozencurd.
40 min. + 30 min. wachttijd
De combinatie van de pure chocolade met het zoete van de frambozen is echt een top combinatie voor mij en ik hoop voor jou ook! Heb je geen tijd om de frambozencurd te maken maar wil je wel genieten van iets soortgelijks? Gebruik dan frambozen of aardbeien jam en volg verder alle stappen hieronder!
- Aantal porties: 8 stuks
- Bereidingstijd: 40 min. + 30 min. wachttijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine, pan, zeef, (weck)pot, huishoudfolie, kommetje
Bereidingswijze
Voor de frambozencurd:
Let op: Voor dit recept houd je frambozencurd over, dit omdat je voor de bliss balls maar een kleine hoeveelheid nodig hebt. De overgebleven curd is geweldig te gebruiken voor bijvoorbeeld: door de yoghurt, in andere baksels, op een plak cake of op brood.. Als je de curd in een uitgekookte pot bewaard in de koelkast dan blijft het een week of 3 goed!
- Smelt de boter in een pannetje.
- Voeg de frambozen en het limoensap en rasp toe.
- Prak de frambozen totdat er een soort jam-achtige structuur ontstaat.
- Voeg de suiker en het eigeel toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes verwarmen.
- Druk de frambozencurd hierna door een zeef met behulp van een lepel.
- Giet het mengsel weer terug in het pannetje.
- Meng 2 theelepels maïzena met 2 theelepels water en maak hier in een papje van.
- Voeg het maïzena mengsel bij de frambozencurd en verwarm nog een aantal minuten totdat je ziet dat het wat dikker begint te worden.
- Schenk de curd nu in een uitgekookte glazen (weck)pot en zet in de koelkast om af te koelen.
Voor de bliss balls:
- Laat de dadels 10 minuten in warm water weken, verwijder daarna de pit.
- Voeg alle ingrediënten voor de bliss balls samen in de keukenmachine en meng tot een samenhangend mengsel. Het kan op het eerste gezicht soms wat aan de droge kant lijken maar probeer er eerst een balletje van te rollen, de dadels zorgen er namelijk voor dat alles goed blijft plakken! Is het mengsel toch te droog? Voeg dan een klein beetje amandelmelk toe. Is het mengsel juist te nat? Voeg dan een klein beetje amandelmeel of havermout toe.
- Haal nu de frambozencurd uit de koelkast en pak een bord met wat huishoudfolie erop.
- Schep 8 kleine ronde hoopjes frambozencurd op het bord en zet het bord vervolgens in de vriezer voor 30 minuten of totdat de frambozencurd volledig is bevroren.
- Rol nu van het dadel mengsel 8 ronde balletjes en maak met je vinger een gat in het midden. Leg nu in elk balletje de bevroren frambozencurd, vouw dicht en rol opnieuw tot mooie ronde balletjes.
- Zet de balletjes in de koelkast. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en haal de brownie bliss balls door de chocolade. Laat uitharden in de koelkast en het genieten kan beginnen!
Opmerkingen (0)