Brosse Speculaas Eierkoeken
Een super simpel maar fantastisch lekker recept!
10 min. + 15 min. oventijd
Overheerlijke eierkoeken met een speculaas twist! Geniet van dit zoete maar luchtige tussendoortje en waan je in de heerlijke bakkersgeur.
- Aantal porties: 6
- Bereidingstijd: 10 min. + 15 min.baktijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, mixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven alvast voor op 175 graden (hetelucht).
- Doe de eieren en de agavesiroop in een kom en mix het mengsel 10 minuten luchtig. Test zelf even of het mengsel zoet genoeg is.
- Mix de eieren net zolang totdat er een schuimige en dikke massa overblijft. Hoe luchtiger hoe beter.
- Was de citroen van tevoren. Rasp de citroen met een fijne rasp en voeg de rasp bij de eieren.
- Spatel nu voorzichtig het amandelmeel, de speculaaskruiden, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met een ijsschep (of grote lepel) 6 gelijke hoopjes beslag over de plaat.
- Bak de gezonde eierkoeken in 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Bewaar de eierkoeken in een afgesloten trommel. Je kunt ze tevens ook invriezen.
Eetsmakelijk!
Opmerkingen (1)