Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Bosvruchten ontbijtkoek

5
(1)
Een makkelijk receptje voor bijvoorbeeld mee naar school, werk of mee voor onderweg? Dan zijn deze koolhydraatarme bosvruchten ontbijtkoekrepen wat voor jou!
15 min. + 45 min. oventijd
Bosvruchten ontbijtkoek

Beslag is binnen 5 minuten gemaakt, de jam kun je zelf maken met bosvruchten. Zelf maken doe je door diepvries bosvruchten samen met wat suiker in een steelpan te laten sudderen. Dit kan zo’n 25 minuten duren. Hier kun je vervolgens nog 1tl agar agar aan toevoegen en mee laten koken. Zo heb je jouw eigen jam gemaakt. Echter verkopen ze tegenwoordig ook suikervrije jam in de supermarkt, net zo handig en snel!

Heerlijke smaken van peperkoek in combinatie met bosvruchten en het zoetzure van frambozen.

  • Aantal porties: 16
  • Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, oven, weegschaal, spatel, vierkanten bakvorm 19x19, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
  2. Voeg het amandelmeel, lijnzaadmeel, erythritol, bakpoeder, wijnsteenbakpoeder en peperkoekkruiden toe aan een mengkom. Mix dit door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de suikervrije stroop, roomkaas, gesmolten roomboter en eieren eraan toe. Mix het geheel voor 1 minuut romig op.
  4. Schep 2/3e van het beslag op de bodem van de siliconen bakvorm. Bij een gewone bakvorm, bekleed hem dan eerst met bakpapier.
  5. Schep de jam op de vulling en verdeel gelijkmatig. Tot slot schep je de rest van het beslag erop.
  6. Verdeel tot slot de frambozen en amandelstiften over de bovenkant.
  7. Zet vervolgens voor 40-45 minuten in de oven.
  8. Laat buiten de oven volledig afkoelen. Lekker als repen te snijden of als vierkantjes. Per portie ook in te vriezen.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten en getagged met Amandelmeel, Lijnzaad

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie