Bokkenpootjes
Bokkenpootjes zijn heerlijke Nederlandse koekjes die geliefd zijn vanwege hun smaak en textuur. Bokkenpootjes zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar ze hebben ook een interessante geschiedenis en zijn een geliefde traktatie bij veel Nederlandse gelegenheden. Ze zijn een knapperige en zachte lekkernij waar veel mensen van genieten.
- Aantal: 20 porties
- Bereidingstijd: 80 min
- Keukenbenodigdheden: oven, spuitzak met een rond spuitmondje, bakplaat, bakpapier, grote mengkom, hand of staande mixer
Bereidingswijze
1. Zeef je bloem, cacaopoeder, amandelmeel en poedersuiker in een kom.
2. Klop je eiwitten in een vetvrije kom stijf, voeg hier eetlepel voor eetlepel de suiker aan toe en klop zo'n 10 minuten.
3. Vouw hier voorzichtig je droge ingrediënten door. Spuit je beslag in gelijke banen van zo'n 5 cm per stuk op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel ze met het amandelschaafsel en bak ze af in een voorverwarmde oven van 160°C voor zo'n 15-20 minuten.
4. Terwijl de koekjes afkoelen kun je de boter crème gaan maken. Klop je boter op hoge stand zo'n 5-10 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe en meng tot een geheel.
5. Spuit je boter crème op de helft van je koekjes en sandwich vervolgens de andere helft op elkaar.
6. Smelt je chocolade en tempereer deze zodat het niet bij kamertemperatuur smelt.
7. Dip beide kanten van de gevulde bokkenpootjes in de chocolade en laat dit op een bakpapiertje uitharden.
Opmerkingen (0)