Bitterkoekjes
Bitterkoekjes of ook wel bekend als amaretti biscuits zijn die heerlijke kleine hapklare koekjes met een lekker amandel bittertje. Wist je dat je deze zelfs kan dippen in amaretto & koffie en gebruiken als een (boozy) vervanging voor lange vingers in tiramisu? Zo lekker!
Dit recept is ook echt een van de meest makkelijke recepten die je op het internet gaat vinden, dus snel de keuken in!
- Aantal porties: 20 bitterkoekjes
- Bereidingstijd: 5 min. + 10 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, bakplaat met bakpapier, spuitzak met rond spuitmondje, kommen, spatel, weegschaal
Bereidingswijze
- Zet alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Doe alle ingrediënten in een kom en mix met een spatel tot een geheel.
3. Stop je deeg in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit op een met bak papier bekleedde bakplaat koekjes van ongeveer 2cm breedte.
4. Bak de koekjes op 190 graden voor 10-12 minuten of tot goudbruin van kleur.
5. Laat je koeken goed afkoelen op de bakplaat en pluk ze daarna rustig los van de bakplaat, dit kan alleen wanneer ze afgekoeld zijn & goed gebakken! Anders blijft de bodem op de bakplaat plakken.
Genieten maar!
Bitterkoekjes krijgen hun kenmerkende bittere smaak van amandelextract, dit is dus een uiterst belangrijke toevoeging en een ingredient die je niet mag missen!
De koekjes zijn automatisch glutenvrij, knapperig van buiten en heerlijk smeuig van binnen. Voor je het weet zijn ze op! Als variate kun je ze eventueel in wat chocolade dippen voor een lekkere chocolade toevoeging, al zijn deze toppers al heerlijk van zichzelf.
Opmerkingen (1)