Biscuit
Het klassieke biscuit beslag, een basisrecept dat onmisbaar is in de bakwereld! Deze cake is namelijk de basis voor de welbekende slagroom of mokkataarten. Decoreer deze taart zoals jij ze wilt om ze helemaal eigen te maken.
- Aantal porties: 1 taart van 24 cm ø
- Bereidingstijd: 15 min. + 35 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: oven, bakvorm 24 cm ø, mixer, beslagkom, bakpapier
Bereidingswijze
1. Plaats je eieren, suiker & vanille in een mixkom
2. Klop dit mengsel voor ongeveer 5 minuten op een hoge stand, tot het schuimig en luchtig is. Dit duurt gemiddeld zo’n 10 minuten
3. Zeef je bloem, maizena & zout en voeg dit aan het eiermengsel toe
4. Vouw je bloem rustig door het ei heen met een spatel. Je wilt zo veel mogelijk lucht in het beslag houden en mix tot er geen klontjes bloem meer te zien zijn. Pas op dat je niet te veel lucht uit het beslag slaat en meng dus niet langer dan nodig
5. Giet je beslag vervolgens in een ingevette en met bakpapier bekleedde bakvorm
6. Bak je biscuit op 180C voor zo’n 30-35 minuten of tot goudbruin
7. Laat je cake volledig afkoelen voor gebruik
Een biscuit taart kun je ook perfect invriezen, waardoor deze cake erg geschikt is om van te voren te maken. Laat je cake rustig ontdooien in de koelkast en gebruik de volgende dag als basis voor je laagjes taart!
Wil je aan de slag met een andere grootte bakvorm? Gebruik dan deze handige omreken machine van Laura’s Bakery en bereken de nieuwe verhoudingen van je beslag!
Opmerkingen (6)
Het klopt dat de onderkant van de biscuit wat harder is. Dus het gaat helemaal goed met het maken van je biscuit. Beschuit komt namelijk ook van biscuit, dus als je een hard laagje hebt is dat niet erg.
Veel bakplezier!
Groetjes,
De Notenshop