Bellissima Bella
Zie je haar schitteren? Dit Pareltje is een echt damespaardje onder de baksels. Ze ziet er niet alleen prachtig uit, de smaak is ook waanzinnig. Heel koninklijk toont zij haar schoonheid en haar smaakvolle geuren. Soms kunnen met de meest simpele ingrediënten de mooiste combinaties ontstaan! Een verrassende ontdekking in mijn keuken op het moment dat ik de oh zo geliefde fruitsoorten: mango en de braam met elkaar herenigde in een fantastische Pie!
Stel je eens voor? Een smeuïge bodem waarin de dadels en de paranoten hand in hand samen gaan en de cacao samen met de havervlokken zorgen voor een smeuïg en smakelijk fundament. Dan zijn we er nog niet want hier bovenop siert een prachtige mango cake. Luchtig, smaakvol en vooral verfrissend! Gevolgd door een wolkendek gemaakt van mijn favoriete cheesecakevulling voor een fris accent waarop de bramen gelukzalig zwaaien en genieten van hun ‘moment of fame’!
Elke hap zal een smaaksensatie zijn doordat er zoveel verschillende kleuren, texturen en smaken bij elkaar komen in één taart. Laat je verrassen en ontdek de smaken van dit prachtige Pareltje!
Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is een feest!
Decoratie:
Bramen naar wens
Eventueel wat geschaafde noten. Ik koos ervoor om wat pecannoten te schaven voor een vrolijke twist.
- Aantal porties: 1 taart
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Keukenbenodigdheden: Springvorm
Bereidingswijze
- Als eerste bekleed je de bodem van de bakvorm met bakpapier. Zet ondertussen de oven aan op 170 graden hetelucht.
- Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine zodat er een plakkerig goedje ontstaat.
- Verdeel dit mengsel over de bodem en zet dit in de koelkast.
- Ga ondertussen door met het cakebeslag.
- Vandaag houden we het simpel! Je kunt de droge ingrediënten: meel, specerijen en de bakpoeder in een mengkom doen.
- Ondertussen giet je de kokosmelk, de eieren, citroensap en rasp, en het zoetmiddel in een keukenmachine. Maak het mengsel fijn en schenk dit vervolgens al roerende over de droge ingrediënten. Proef of het beslag op smaak is.
- Roer het fluwelen goedje met beleid door elkaar. En strooi hier de mango en kokosschaafsel overheen.
- Drapeer het cakemengsel over de bodem van de springvorm.
- Zet het Pareltje zo’n 40 minuten in de oven. De tijd kan per oven verschillen, het is gaar als een prikker er schoon uitkomt.
Voor de cheesecake vulling:
- Week de gelatine blaadjes in een bakje koud water totdat ze zacht zijn.
- Verwarm de blaadjes gelatine in een laagje water en roer goed door. Wanneer de gelatine is opgelost kun je deze toevoegen aan het yoghurtmengsel samen met het zoetmiddel, vanille en citroensap.
- Drapeer deze fluwelen toplaag als een wolkenbed over de afgekoelde cake.
- Zet het Pareltje in de koelkast en laat de toplaag opstijven voor zo’n 2 a 3 uur.
- Garneer de taart met de bramen en het paranoten schaafsel.
Geniet ervan met volle teugen!
Opmerkingen (0)