Belgische Wafels
Mijn hele jeugd in één recept. Nostalgische Luikse wafels zijn geen verre herinnering als je veganist bent geworden. En hier is het bewijs!
10 min. + 1 uur wachttijd + 10 min. kooktijd
Ik hou van veel verschillende wafels, maar er is geen betere dan de traditionele Luikse wafel. Dat is precies wat we gaan doen. Natuurlijk is dit een plantaardig recept om deze wafels te maken.
- Aantal porties: Ongeveer 10 wafels
- Bereidingstijd: 10 min. + 30 tot 60 min. wachttijd + 10 min kooktijd
- Keukenbenodigdheden: Mixer, wafelijzer, mengkom
Bereidingswijze
- Voeg de bloem, gist, kaneel en bakpoeder toe in de kom. Gebruik de mixer om alle droge ingrediënten te combineren.
- Voeg vervolgens de (zachte) boter en de plantaardige melk toe.
- Zodra het een pasta begint te worden, voeg je het zout toe.
- Blijf mixen tot je een soort pizzadeeg hebt (3 tot 5 minuten). Als het te droog is, voeg dan meer plantaardige melk toe, eetlepel per eetlepel. Als het te vloeibaar is, doe dan hetzelfde, maar dan met bloem.
- Dek de kom af met een schone plaat en laat het deeg 30-60 minuten rijzen.
- Zodra het deeg in omvang is verdubbeld (meer of minder), voeg je de parelsuiker toe en meng je.
- Vorm in identieke ballen. Dit zou ongeveer 10 ballen moeten opleveren.
- Verhit het wafelijzer, vet het in met wat bakolie en bak elke wafel. Pas op dat u zich niet verbrandt wanneer u de wafels uit de pan haalt.
- Laat de wafels een beetje afkoelen voordat je ze opeet.
Opmerkingen (0)