Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Chocolate chip koekjes

4.5
(4)
Heerlijke koeken met een krokante rand en een zachte, chewy binnenkant, vol met chocolade! Wie wil dat nou niet
15 min. + 12 min. oventijd
Chocolate chip koekjes

Als we praten over een echte klassieker onder de koekjes zijn dat wel de Amerikaanse Chocolate Chip koekjes. De koekjes horen nog een beetje zacht te zijn in het midden en hebben die heerlijke knapperige rand, dit recept heeft hiervoor de perfecte verhoudingen.

  • Aantal porties: 12 tot 20 koekjes
  • Bereidingstijd: 15 min. + 10-12 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, ovenplaat, kom, garde, weegschaal, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar.
Ingrediënten voor chocolate chip cookies.

2. Mix de boter, suiker & vanille kort tot samengevoegd.

Boter, suiker en vanille gemengd.

3. Voeg het ei en eigeel toe en mix dit nogmaals tot het ei is opgenomen en je een glad beslag hebt.

De ei toegevoegd aan het mengsel voor chocolate chip cookies.

4. Stap over naar een spatel en voeg het zout, bloem en baksoda toe. Stop meteen met mixen zodra alle bloem is opgenomen, je wil het deeg niet overmixen!

Spatel het zout, bloem en baksoda door het mengsel voor chocolate chip cookies.

5. Voeg de chocolade toe en mix dit kort tot de chocolade goed is verdeeld.

De chocolate chips gemengd door het beslag voor chocolate chip cookies.

6. Het is het makkelijkst om hier een ijsschep of 2 eetlepels voor te gebruiken. Schep deegballen van ongeveer 1 el grootte en leg deze op een plaat of schaal. Leg dit ten minste 1 uur maar het liefst een nacht afgedekt in de koelkast. Wanneer je het deeg niet koelt zullen de koekjes tijdens het bakken zich te ver uitspreiden

Bolletjes deeg voor chocolate chip cookies op de bakplaat.

7. Bak de gekoelde deegballen op 180 graden voor 10-12 minuten of tot de randen van de koekjes bruin beginnen te worden. Onthoudt dat koekjes doorgaren zodra ze uit de oven komen. Laat de koeken volledig afkoelen voor je ze eet, omdat ze wanneer ze warm zijn uit elkaar zullen vallen.

Chocolate chip cookie variaties

Aan een klassieker hoef je niet te veel te veranderen, maar je kunt er wel andere variaties op maken. Vervang de chocolade bijvoorbeeld door witte chocolade en voeg macadamianoten toe, of voeg aan de klassieker walnoten of pecannoten toe. Ook kun je de boter eerst bruinen voor je het toevoegd voor die extra diepe notige smaak. Al moeten we toegeven, deze klassieke versie is bijna niet te verbeteren…

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Snacks recepten, Bakrecepten en getagged met Chocolade

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Baking soda (Bicarbonaat)
Baking soda (Bicarbonaat)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,49

Baking soda (Bicarbonaat)
Baking soda (Bicarbonaat)
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,49
 2,49/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
41,95
 1,68/kg