Chocolate chip koekjes
Als we praten over een echte klassieker onder de koekjes zijn dat wel de Amerikaanse Chocolate Chip koekjes. De koekjes horen nog een beetje zacht te zijn in het midden en hebben die heerlijke knapperige rand, dit recept heeft hiervoor de perfecte verhoudingen.
- Aantal porties: 12 tot 20 koekjes
- Bereidingstijd: 15 min. + 10-12 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: oven, ovenplaat, kom, garde, weegschaal, bakpapier
Bereidingswijze
- Zet alle ingrediënten klaar.
2. Mix de boter, suiker & vanille kort tot samengevoegd.
3. Voeg het ei en eigeel toe en mix dit nogmaals tot het ei is opgenomen en je een glad beslag hebt.
4. Stap over naar een spatel en voeg het zout, bloem en baksoda toe. Stop meteen met mixen zodra alle bloem is opgenomen, je wil het deeg niet overmixen!
5. Voeg de chocolade toe en mix dit kort tot de chocolade goed is verdeeld.
6. Het is het makkelijkst om hier een ijsschep of 2 eetlepels voor te gebruiken. Schep deegballen van ongeveer 1 el grootte en leg deze op een plaat of schaal. Leg dit ten minste 1 uur maar het liefst een nacht afgedekt in de koelkast. Wanneer je het deeg niet koelt zullen de koekjes tijdens het bakken zich te ver uitspreiden
7. Bak de gekoelde deegballen op 180 graden voor 10-12 minuten of tot de randen van de koekjes bruin beginnen te worden. Onthoudt dat koekjes doorgaren zodra ze uit de oven komen. Laat de koeken volledig afkoelen voor je ze eet, omdat ze wanneer ze warm zijn uit elkaar zullen vallen.
Chocolate chip cookie variaties
Aan een klassieker hoef je niet te veel te veranderen, maar je kunt er wel andere variaties op maken. Vervang de chocolade bijvoorbeeld door witte chocolade en voeg macadamianoten toe, of voeg aan de klassieker walnoten of pecannoten toe. Ook kun je de boter eerst bruinen voor je het toevoegd voor die extra diepe notige smaak. Al moeten we toegeven, deze klassieke versie is bijna niet te verbeteren…
Opmerkingen (1)