American pancakes
Geen maïzena in huis? Geen probleem! Vervang de maïzena door extra bloem. Je hoeft de droge ingrediënten in dat geval maar één keer te zeven. Voor extra dikke luchtige pancakes kun je de eieren scheiden en het eiwit apart opkloppen. Spatel dit vlak voor het bakken voorzichtig door het beslag. De overige ingrediënten en hoeveelheden blijven hetzelfde.
- Aantal porties: 20
- Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. wachttijd (optioneel) + baktijd.
- Keukenbenodigdheden: Garde, maatschepje of ijsschep, koekenpan en een bakspatel.
1. Verzamel alle ingrediënten op kamertemperatuur.
2. Roer de droge ingrediënten met een garde door elkaar en zeef dit twee keer zodat alles goed gemengd is.
3. Voeg de natte ingrediënten toe en kluts kort met een garde door elkaar. Roer niet te lang: kleine klontjes zorgen voor een dikker (en dus luchtiger) beslag. Optioneel: laat het beslag 30 minuten staan om de soda te activeren.
4. Verwarm een koekenpan met boter of olie op middelhoog vuur. Schep of giet het beslag met behulp van een maatschepje of ijsschep in drie kleine porties in de pan. Gebruik de achterkant om het beslag iets uit te spreiden als het erg dik is. Als het beslag makkelijk uitloopt (afhankelijk van het type karnemelk) is dit niet nodig.
5. Keer de pancakes met behulp van een bakspatel zodra er kleine belletjes op het oppervlak verschijnen en bak ze aan beide kanten goudbruin. Ga zo verder tot het beslag op is. Houdt de pancakes ondertussen warm tussen twee borden.
6. Maak per persoon een stapel van 5 pancakes en serveer met boter, maple syrup, poedersuiker en vers fruit naar keuze.
Variatie tips
Je kunt alle kanten op met de toppings voor deze American pancakes. De klassieke combinatie met aardbeien wordt extra feestelijk door er nog een toef slagroom of chocoladesaus aan toe te voegen. Of wat dacht je van plakjes banaan met gesuikerde stukjes pecannoten?
Opmerkingen (0)