Boa buns met paddenstoelen
Dit recept heeft een vegetarische vulling en is geïnspireerd op Chinese en Vietnamese smaken.
20 min.
De hoisin en basilicum geven dit gerecht een verassend anijs achtig smaakje. En door maizena te gebruiken maken we een sticky saus. Ideaal als een snelle snack of een lekker voorgerechtje.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Keukenbenodigdheden: Stoommandje of zeef
Bereidingswijze
- Verwarm een pannetje met een laagje water op middelhoog vuur. Zet hierop een stoommandje of een zeef.
- Snijd de oesterzwammen en shiitake in reepjes.
- Bereid de saus voor door de hoisin, sojasaus, suiker, sesamolie, sap van 1 limoen, water en maïzena te mengen. Roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan door de maïzena.
- Verhit een koekenpan op hoogvuur. Als de pan goed heet is dan de paddenstoelen in wat boter. Draai na 5 minuten het vuur wat lager toe en voeg 1 el sesamzaadjes toe. Bak deze nog ongeveer 2 minuten mee. Voeg dan de saus toe en laat al roerend indikken. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
- Tegelijkertijd kun je de bao buns in je stoommandje of zeef leggen. Gebruik je een zeef leg dan nog wel een deksel op de pan. Zorg dat het water blijft koken maar de pan niet leeg kookt. Laat de bao buns in 10 minuten zacht stomen.
- Snijd de lente-ui in dunnen ringen en hak de basilicum fijn. Meng dit door elkaar voor de garnering. Crush ook een handje pinda's fijn.
- Vul de bao buns met paddenstoelen vulling en garneer met lente uit, basilicum en pinda's.
Opmerkingen (0)