Bananenbrood met notencrunch on top
Ik word heel blij van een gezonder tussendoortje dat je gemakkelijk kunt preppen voor een paar dagen. Zo ontstond dit bananenbrood met crunch van gemengde noten on top. Heerlijk met een laagje pindakaas of even grillen voordat je het gaat eten.
10 min. + 45 min. oventijd
Door in het weekend jouw tussendoortjes te preppen, pak je doordeweeks gemakkelijk een plakje. Vind je een heel brood te veel? Geen probleem, want je kunt dit brood ook per plakje invriezen. De crunch wordt wel minder crunchy, maar de smaak is nog heerlijk. Je kunt er ook voor kiezen om de noten door het beslag te mengen in plaats van er bovenop te strooien. Jouw keuze! 🙂
Extra tijd om te genieten van dit brood? Grill het even in de pan en serveer met een beetje (plantaardige) kwark of bolletje ijs, hmmm!
- Aantal porties: 10-12 plakken
- Bereidingstijd: ca. 10 min. + 45 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine (of een kom om het in te mengen), oven, bakvorm van 25 cm en bakpapier.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakvorm (25 cm) met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten (behalve de noten!) in een keukenmachine en meng tot een egaal beslag. Geen keukenmachine? Prak de bananen goed, snijd de dadels fijn en meng alles door elkaar. Houd je van zoet? Voeg dan wat agavesiroop toe.
- Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de gehakte noten erover.
- Bak de cake 40-45 minuten in het midden van de oven. Houd tussentijds in de gaten en verleng/verkort waar nodig. Controleer met een satéprikker of het brood gaar is.
- Laat afkoelen en snijd in 10-12 plakken. Je kunt ze evt. per plakje invriezen.
Opmerkingen (0)