Bananenbrood met appel en kaneel
Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of als traktatie bij de thee. Een bananenbrood is altijd een goed idee. Een gezond, maar voedzaam recept.
15 min. + 45 min. oventijd
Met een bananenbrood zit je altijd wel goed. Het is gezond en enorm lekker, maar soms is een andere twist wel eens leuk! Deze keer met appel en kaneel voor een winterse touch.
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine, Spatel, kom, cakeblik.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de dadels samen met de banaan in een keukenmachine tot een glad mengsel.
- Klop de eieren luchtig met het zout.
- Mix het bananenmengsel samen met het ei en voeg hieraan de melk, kaneel, volkorenmeel en amandelmeel toe.
- Mix dit goed door.
- Voeg de bakpoeder, noten en appel toe en spatel dit door het beslag.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel hierin.
- Bak het bananenbrood voor ongeveer 40-45 minuten.
Opmerkingen (6)
Het kan ook alleen met amandelmeel. Maar amandelmeel rijst niet zo goed als volkoren meel, dus je bananenbrood word dan wel wat compacter als je alleen maar amandelmeel gebruikt.
Groetjes,
De Notenshop
Groeten,
Helga