Banaan-worteltaartje
Een klein banaan-worteltaartje die je kunt eten bij het ontbijt, als tussendoortje of wanneer jij er maar zin in hebt. Dit taartje is een combinatie van een klein bananenbroodje en een klein worteltaartje. Best of both als je het mij vraagt!
10 min. + 35 min. oventijd
Met maar een paar ingrediënten maak je dit kleine gluten- en lactosevrije taartje. Rasp de wortel, prak de banaan fijn, meng alles door elkaar. Even bakken en klaar is je taartje. De gemengde rozijnen geven het taartje een verrassende smaakexplosie en de pecannoten zorgen voor een bite.
- Aantal porties: 1 of 2 stuks
- Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten baktijd
- Keukenbenodigdheden: springvormpjes (2 van 10 cm of 1 van 12cm), bakpapier, dunschiller en mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 springvormpjes van 10 cm of 1 van 12 cm met bakpapier of vet deze heel goed in.
- Rasp de wortel, prak de banaan fijn en brokkel de pecannoten in stukjes.
- Roer het meel met het bakpoeder, kokosrasp, koek en speculaaskruiden, bakpoeder en het zout door elkaar.
- Meng het ei, wortel, de geprakte banaan en de honing door het droge mengsel tot een beslag zonder klontjes.
- Schep als laatste de rozijnen en 2/3 van de pecannoten door het beslag.
- Verdeel het beslag in twee springvormpjes en bestrooi met de overgebleven pecannoten.
- Bak je taartjes in 35 a 40 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen voordat je eraan begint, eet smakelijk!
Opmerkingen (0)