Baklava met framboos
Baklava, een zoete snack wat vaak gegeten wordt als dessert met een bolletje ijs. Normaal bestaat de vulling uit pistachenoten, maar deze variant heeft een vulling van walnoten en gevriesdroogde frambozen.
45 min. + 30 min. oventijd
Baklava is een bekend gerecht in het Midden-Oosten en de Balkan landen, maar in Europa is er ook steeds meer bekendheid voor deze lekkernij. Als je een liefhebber bent van zoet, is dit het perfecte dessert voor jou.
- Aantal porties: Ongeveer 15 stukjes
- Bereidingstijd: 45 min.+ 30 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: bakkwast, hakmolen, ovenschaal
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de suikersiroop. Breng het water, de suiker, gevriesdroogde frambozen en de citroenschil aan de kook en laat dit 15 minuten inkoken.
- Laat dit even rusten.
- Smelt de roomboter en meng dit met de olie. Dit mengsel smeer je tussen elke laag deeg. Let op, Pak voor het onderste deel van de baklava 4 velletjes baklava deeg per laag. Voor het bovenste deel gebruik je 2 velletjes per laag. De onderste laag bestaat uit 2/3 van het totale stapeltje aan baklava vellen.
- Doe de walnoten, gevriesdroogde frambozen en suiker in een hakmolen en maak de vulling klein.
- Verdeel de vulling over het deeg.
- Vervolgens maak je het bovenste deel af. Dus per 2 laagjes deeg, smeer je een mooie laag roomboter. Wanneer je klaar bent, smeer je geen roomboter meer.
- Snijd de baklava in de gewenste hoeveelheid stukjes. En smeer er dan nog een laag roomboter op.
- Zet de baklava in de voorverwarmde oven voor 30-35 minuten.
- Als de baklava klaar is, giet je direct de suikersiroop erover. Versier het met extra walnoten of gevriesdroogde frambozen.
Tip: Eet hier een bolletje vanille of frambozen schepijs bij!
Opmerkingen (0)