Baked oats met pindakaas en pure chocola
Baked oats zijn helemaal populair op dit moment. Ze komen in verschillende maten en vormen voorbij op het internet. Eigenlijk is het niet meer dan havermout en een paar andere ingrediënten in een blender doen, even in de oven zetten en je hebt een soort gezonde ontbijt cake.
10 min. + 20 min. oventijd
Begrijpelijk dat dit helemaal populair is, want wie wil nou niet de dag beginnen met een lekkere én voedzame ontbijt cake? Zeker deze chocolade pindakaas baked oats zijn een verwennerij in de ochtend. In deze baked oats zitten de pindakaas en chocola verstopt in het midden, waardoor je een verassing in je ontbijt hebt. Omdat het ontbijt uit de oven komt is dit midden lekker gesmolten wat het nog beter maakt. Ik ben helemaal fan van dit ontbijt en heb hem nu al een aantal keer gemaakt. Ga jij hem ook maken?
- Aantal porties: Voor 1 -2 personen.
- Bereidingstijd: 10 min. voorbereiding + 20 min. oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Oven, ovenschaal en een blender.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout in een blender samen met de plantaardige melk, banaan, chiazaad, bakpoeder, vanille extract, maple syrup, kaneel en een snuf zout.
- Blend dit tot een glad geheel.
- Gebruik een ovenschaaltje en voeg hier de helft van het beslag aan toe.
- Doe de eetlepel pindakaas en chocolade chips in het midden en giet er vervolgens de rest van het beslag overheen.
- Zet het schaaltje voor circa 20 minuten in de oven.
- Maak af met wat (kokos)yoghurt en verse frambozen.
Opmerkingen (1)
Ik heb zelf nog wat proteïne poeder toegevoegd en inplaats van de pindakaas stukjes banaan in het midden van de baked oats gedaan.
Zeker het proberen waard!