Baked gingerbread oats
Deze gezonde oats is in enkele minuten klaar en bevat een aantal basis ingrediënten.
15 min. + 30 min. oventijd
Een echte draai aan de klassieke oats. Je kan deze zelfs aftoppen met ijs en nog steeds als een gezonde snack eten tussendoor. Het makkelijkst is om deze voor te bereiden met een aantal basis ingrediënten want daardoor kost het bijna geen tijd om het klaar te maken.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: blender, bakplaats, houten lepel, notenmelkzak
Bereidingswijze
- Maak eerst de amandelmelk door de amandelen een nacht te laten weken.
- Spoel ze daarna af en meng ze met 1 liter koud water.
- Zeef met een notenmelkzak of een kaasdoek.
- Gooi het vruchtenvlees weg (tenzij je het ook wilt gebruiken voor in je oats).
- Nu de amandelmelk klaar is, kun je aan de slag met de baked oats.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Voeg alle ingrediënten samen en roer de amandelmelk er goed doorheen.
- Verspreid daarna alles op een bakplaat en plaats in de oven.
- De baked oats zijn goed als het uitgedroogd is en het op een soort cake lijkt. Dit is ongeveer 30 minuten.
- Serveer tot slot de baked oats met yoghurt, ijs, extra noten of fruit. Je kunnen de baked oats tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
Opmerkingen (0)