Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Appeltaart galette

4
(1)
Verwen jezelf met een gluten-, lactosevrij en vegan feestje!
45 min. + 30 min. oventijd
Appeltaart galette

De geur van appeltaart is alleen al een feestje, maar met deze galette is het feest pas echt compleet! Galettes, regelmatig zag ik ze voorbij komen in een tijdschrift of boek. Een Franse lekkernij, vooral in Bretagne en Normandië bekend. In allerlei variaties zijn ze te zien en verkrijgbaar. Meestal hartig maar tegenwoordig zie je ze ook in een zoete verschijning voorbij komen.

Deze Appeltaart Galette spant toch wel de kroon! Wat is deze verwennerij ontzettend lekker! Met enkele voedzame ingrediënten van De Notenshop maakte ik deze Kanjer, waar je iedereen mee kan verrassen! Het geheime ingrediënt? De licht geroosterde amandelmeel geeft een pittig karakter aan de krokante korst. Samen met het boekweitmeel en de Medjoul dadels zorgt deze smaakmaker voor een gebalanceerd geheel. De vulling van frisse appelpartjes, noten en rozijnen maakt de Appeltaart Galette helemaal af!

Serieus, ik denk dat de Fransen jaloers zouden zijn op deze smakelijke creatie. Durf jij het aan?

Gluten-, lactosevrij, vegan én verantwoord genieten is een feest!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  2. Doe de ingrediënten voor het deeg in een mengkom (behalve het kokosmeel) en kneed deze tot een soepel deeg. Merk je dat het deeg te droog is? Voeg dan een scheutje ijskoud water toe. Ijskoud? Ja ijskoud, daardoor zal het deeg niet direct gaan plakken.
  3. Proef of het deeg op smaak is. Voeg zo nodig wat extra zoetmiddel toe.
  4. Wikkel het deeg in een doorzichtig folie en leg dit voor zo’n 30 minuten in de koelkast.
  5. Ga ondertussen door met het snijden van de appeltjes. Snijd hier halvemaan vormige stukjes van en besprenkel ze met citroensap of sinaasappelsap.
  6. Week de rozijnen even in warm water.
  7. Haal het deeg vervolgens uit de koelkast. Strooi een beetje (glutenvrij) meel over het aanrechtblad en rol hier de deegbal op uit zodat er een cirkel ontstaat. Het ambachtelijke bakkersgevoel eerste klas!
  8. Strooi de kokosmeel over het deeg heen. Dit voorkomt dat het deeg te sappig zal worden als het samen met de appels de oven in gaat.
  9. Laat de rozijnen even uitlekken en verdeel deze samen met de appelpartjes, kaneel, zoetmiddel en de noten crunch over het midden van het deeg. Laat de randen vrij zodat je deze nog naar binnen kan vouwen.
  10. Vouw vervolgens de randen naar binnen zodat er een soort van ‘open envelop’ ontstaat.
  11. Om te voorkomen dat het deeg ‘uitdroogt’ en scheurt, heb ik de randen ingevet met een kwastje en een likje kokosolie.
  12. Zet de oven op 170 graden hetelucht en schuif deze luxe bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten. Let op! De oventijden kunnen verschillen aangezien elke oven anders is.
  13. Deze decadente Galette is klaar als de randen mooi gebruind zijn en de bodem niet te zacht is.
  14. Laat het Pareltje afkoelen buiten de oven op een rooster en serveer deze Kanjer met liefde!

Serveer tip! Het taartje is al ontzettend lekker maar uiteraard nog lekkerder met een bolletje ijs erbij! Een dessert waar je enkel van kan dromen!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Boekweitmeel, Citroen

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Kokosolie Bio Ontgeurd
Bio
Nieuw
Kokosolie Bio Ontgeurd (2000 ml)
Waardering:
100% of 100
19,95
Biologische rozijnen
Bio
Rozijnen (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 6,95

Niet op voorraad
Biologische rozijnen
Rozijnen (Biologische)
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
Special Price 6,95 Regular Price 7,50
 6,95/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
7,50
 7,50/kg
6000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
39,95
 6,66/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
76,95
 6,16/kg
Kokosrasp
Kokosrasp
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,99

Kokosrasp
Kokosrasp
500 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 2,99 Regular Price 3,25
 5,98/kg
600 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,95
 6,58/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
110,00
 4,40/kg
Dadels Medjoul Superjumbo Premium
Dadels Medjoul Superjumbo Premium
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 7,50

Dadels Medjoul Superjumbo Premium
Dadels Medjoul Superjumbo Premium
500 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 7,50 Regular Price 8,50
 15,00/kg
5000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
69,95
 13,99/kg
Boekweitmeel
Boekweitmeel
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,75

Boekweitmeel
Boekweitmeel
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,75
 5,50/kg
1250 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,99
 3,99/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
89,95
 3,60/kg
Kaneel Gemalen Ceylon
Kaneel Gemalen Ceylon
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,59

Niet op voorraad
Kaneel Gemalen Ceylon
Kaneel Gemalen Ceylon
80 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,59
 32,38/kg
300 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
6,95
 23,17/kg
Fijn zeezout
Zeezout Fijn
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,25

Niet op voorraad
Fijn zeezout
Zeezout Fijn
500 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
34,95
 1,40/kg