Appel bananencake met walnoten
Dit heerlijke receptje voor een gezonde appel bananencake, is absoluut het proberen waard. Binnen een uur zit je dit pareltje op tafel!
10 min. + 40 min. oventijd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °
- Mix boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout door elkaar in een grote kom.
- Prak de bananen in een andere kom en voeg hier de eieren, honing en kokosolie aan toe. Mix tot het een geheel is.
- Voeg de natte ingrediënten mix toe aan de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar.
- Snijd vervolgens de appel door de helft en schil de ene helft van de appel. Snijd de geschilde helft in stukjes en voeg deze toe aan het beslag. Voeg hier ook de walnoten aan toe.
- Snijd de andere helft van de appel in schijfjes.
- Giet het beslag in een met bakpapier bekleden cakevorm en leg de appel schijfjes bovenop.
- Bak de cake voor ongeveer 40 minuutjes, tot hij goudbruin en gaar is. Haal de cake uit de oven.
- Laat de cake eerst nog even afkoelen voor ongeveer 15 minuutjes. Snijd de cake daarna in 10 plakken.
Enjoy!!!
Opmerkingen (0)