Apfelstrudel met rozijnen en walnoten
Met dit recept voor apfelstrudel zet jij met gemak een goed gevuld gebakje op tafel. Lekker als dessert of voor bij de koffie. Bakken maar!
20 min. + 30 min. baktijd
Opzoek naar een dessert, iets lekkers voor bij de koffie of gewoon lekkere trek? Met een verse apfelstrudel maak je sowieso vrienden! De gekleurde rozijnen en walnoten maken van een standaard apfelstrudel een echt pareltje om aan te bieden aan jouw gasten.
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. koeltijd + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine, pannetje, oven en mes
Bereidingswijze
- Doe de walnoten in de keukenmachine en maal ze tot fijne stukjes. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ze met een mes in kleine stukjes hakken.
- Doe de appels, rozijnen, suiker, zout, kaneel, citroensap en maizena in een pan. Snijd een half vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg die toe aan het appelmengsel. Zet dit ongeveer 10 min op middelhoog vuur totdat de appels zacht zijn en het mengsel niet meer nat is. Laat het daarna afkoelen. Een warm mengsel en bladerdeeg gaan niet goed samen.
- Verwarm de oven voor op 210°C op boven en onderwarmte.
- Pak de velletjes bladerdeeg en leg ze in een patroon van 3x3. Het laatste velletje kun je in 3 stukken snijden en aan de uiteinden vastmaken. Druk de velletjes met de randen tegen elkaar, zodat je 1 groot vel bladerdeeg krijgt.
- Doe het afgekoelde mengsel in een strook in het midden van het grote vel bladerdeeg. Doe dit in de lengte. Snijd de zijkanten aan beide kanten van het mengsel in strookjes.
- Leg nu om en om een strookje bladerdeeg om het mengsel. Vouw de zijkanten omhoog om de strudel dicht te maken. Klop het ei een beetje los en kwast de bovenkant van de strudel ermee in. Strooi er wat rietsuiker overheen.
- Bak de strudel in de voorverwarmde oven 25-30 min totdat de strudel egaal bruin is.
- Serveer de strudel warm of koud. Eventueel met slagroom of een bolletje ijs!
Opmerkingen (0)