Amandel Teff koekjes
Deze heerlijke glutenvrije en vegan amandelkoekjes staan binnen een handomdraai op tafel. Ideaal!
10 min. + 12 min. baktijd
Het water loopt je in de mond tijdens het afbakken van deze heerlijke amandelkoekjes. Alleen de geur van deze glutenvrije en vegan koekjes is al om van te smullen, dus moet je nagaan hoe lekker ze daadwerkelijk smaken. Werkelijk om je vingers bij af te likken!
- Aantal porties: 30
- Bereidingstijd: 10 min. + 12 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, weegschaal, bakplaat, oven en vork
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden boven-onderwarmte
- Meng de droge ingrediënten met elkaar (Teffmeel, kaneel en zout)
- Meng er nu de agave siroop, amandelpasta en het amandel extract onder door. Kneed kort door
- Maak nu balletjes van ongeveer 40 gram
- Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Druk er met een vork zachtjes in totdat de streepjes zichtbaar zijn
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 12 minuten, tot ze een mooie kleur krijgen
Bestrooi eventueel met wat grof zeezout voor een zoet/zout koekje. Laat de koekjes afkoelen, ook half warm zijn ze heerlijk om op te eten. Bewaar de koekjes in een afgesloten schaal. Ongeveer 3 dagen na het bakken houdbaar, ze kunnen wel iets droger worden.
Opmerkingen (0)