Aardbeien zandgebakjes
Deze koolhydraatarme aardbei zandgebakjes zien er niet alleen onwijs lekker uit, maar smaakt ook heerlijk. Een klein taartje met een machtige smaak.
45 min. + 15 min. oventijd
Deze koolhydraatarme aardbei zandgebakjes zien er niet alleen onwijs lekker uit, maar smaken ook heerlijk. Een klein taartje met een machtige smaak!
Door het gebruik van Steviala suikervervangers zijn de zandgebakjes niet alleen koolhydraatarm maar ook suikervrij! Heerlijk voor bij de thee of als er visite is. De zandgebakjes met aardbeien staan onwijs zomers op tafel!
- Bereidingstijd: 45 min. voorbereiding + 15 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Siliconen bakvorm 6 rechthoek (8x5cm), mixer, oven, spatel, spuitzak, steelpan, zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en kneed het geheel met je handen tot een beslag. Verdeel het beslag in de bakvorm.
- Druk het beslag uit in de bakvorm met een opstaand randje.
- Bak de bodem voor 15 minuten in de oven en laat daarna buiten de oven afkoelen.
- Voeg alle ingrediënten voor de vulling toe aan een mengkom. Klop het romig op.
- Spatel de vulling in een spuitzak en knip het puntje af. Vul daarna de zandgebakjes met de vulling en zet ze in de koelkast.
- Pureer 2 aardbeien fijn en doe de aardbei puree in een steelpan. Voeg hier het water, Erythiol, citroensap en gelatine poeder aan toe. Blijf roeren tot het geheel begint te pruttelen en de gelatine is gesmolten.
- Schenk de aardbeien mengsel door de zeef in een bakje. Zet nu aan de kant om op kamertemperatuur te laten komen.
- Snijd de overige 6 aardbeien in dunne plakjes en leg deze op de zandgebakjes.
- Schenk met een lepeltje de aardbeien siroop over de zandgebakjes. Zet in de koelkast om op te stijven.
- De aardbeien zandgebakjes zijn vers het lekkerst, maar zijn in de koelkast ook enkele dagen houdbaar.
Opmerkingen (1)