Aardbeien nougat met pistachenootjes
Fruitige en frisse nougat met aardbeien en pistachenootjes!
30 min. + een nacht opstijftijd
Ooit gedacht over het maken van je eigen nougat? Dit is je kans! Deze nougat is lekker fruitig en fris door de twee verschillende soorten gevriesdroogde aardbeien die erin zitten. De pistachenootjes geven een lekkere crunch en een prachtige kleur aan deze nougat. De verschillende ingrediënten lijken misschien een beetje gek, maar zijn gemakkelijk te vinden in de grotere supermarkten, in de toko of online. Een echt lenterecept om te proberen!
- Aantal porties: 24 stuks
- Bereidingstijd: 30 min.
- Keukenbenodigdheden: sauspan, keukenthermometer, keukenmachine, stevige spatel en een bakblik (18x18cm)
Bereidingswijze
- Zet alles klaar en weeg alles af voordat je begint met het koken van de siroop, dit is heel belangrijk. Bekleed je vorm met bakpapier.
- In de kom van de keukenmachine combineer je het eiwit, de maisstroop (40 gram), de vanillepasta en de gevriesdroogde aardbeienpoeder. Zet de mixer nog niet aan.
- Doe in een sauspan de 250 gram maisstroop, de suiker en het water. Zorg ervoor dat er geen droge suiker meer te zien is, maar roer niet te veel! Zet je thermometer erin en kook (zonder te roeren) tot 112°C.
- Als de siroop 112°C is, zet je de keukenmachine aan op het hoogst. Klopt het eiwit totdat je siroop 121°C is.
- Als de siroop op temperatuur is, schenk je deze voorzichtig langs de zijkant van de kom bij het eiwit, terwijl de machine aan het mixen is. Klop het mengsel 7 minuten op hoge snelheid.
- Als het mengsel klaar is, spatel je het melkpoeder onder het mengsel totdat het volledig is vermengd.
- Doe het mengel in de vorm en verspreid het met de spatel of met een licht geoliede hand.
- Versier de nougat met de gevriesdroogde aardbeien en pistachenootjes. Laat de nougat een nacht opstijven op kamertemperatuur. Snijd het in stukjes met een scherp mes. Je kan de stukjes inpakken in bakpapier of cellofaan. Geniet van je zelfgemaakte nougat!
Opmerkingen (0)