Aardbeien bavarois taart
Met de zomer in het vooruitzicht is een frisse taart wel op z’n plaats. Kijk eens mee naar dit juweeltje! Een aardbeien bavarois taart met een verrassing aan de binnenkant. Zo’n taart wil je toch maken?!
20 min. + 4 uur opstijftijd
Met de zomer in het vooruitzicht is een frisse taart wel op z’n plaats. Kijk eens mee naar dit juweeltje! Een aardbeien bavarois taart met een verrassing aan de binnenkant. Zo’n taart wil je toch maken?!
- Aantal porties: 7
- Bereidingstijd: 20 minuten bereiden, 40 minuten bakken en 4 uur opstijven
- Keukenbenodigdheden: bakvorm, mengkom, steelpan, spatel, mixer
Bereidingswijze:
- Maak eerst de biscuit door de oven voor te verwarmen op 160 graden hete lucht.
- Voeg alle ingrediënten voor het biscuit in een mengkom en mix luchtig voor 2 minuten.
- Voeg beslag toe aan een 12cm spring bakvorm. Bak vervolgens voor 40-45 minuten in de oven. Laat daarna volledig buiten oven afkoelen.
- Klop het slagroom voor de vulling stijf op samen met de Erythritol.
- Snijd de biscuit door de midden en verdeel het slagroom en de aardbeien erover. Leg ander deel van het biscuit er weer op.
- Pak een springvorm van 16 cm en bekleed deze op de bodem en zijkanten met bakpapier.
- Leg het biscuit in het midden van de springvorm en zet in de koelkast. Ga verder met de aardbeienbavarois.
- Week de gelatine blaadjes voor ca 10 minuten in water.
- Verwarm de aardbeien samen met de Erythritol en citroensap in een steelpan. Pureer vervolgens tot een gladde jam. (Pas op, het is heet!)
- Knijp de gelatine uit en voeg dit al roerend toe aan de aardbeien en roer goed door. Zet het vuur uit en laat het een beetje afkoelen voor zo’n 5 minuten.
- Klop de slagroom stijf op.
- Spatel de aardbeienjam door het slagroom. Schep dit vervolgens in de springvorm.
- Laat de aardbeien bavarois taart opstijven voor minimaal 4 uur in de koelkast!
- Je kunt de bovenkant van de taart nog versieren met hazelnootjes, Ruby chocolade en aardbeien.
- Bewaar de taart in de koelkast.
Opmerkingen (0)